March 26, 2016

Vafler med citron og lakrids


I dag er det påske lørdag, hvilket er tredie dag i den danske påskeferie. Og i dag skal vi ligeledes nyde nogle vafler til dessert.

Så i dag har jeg atter testet mit nye køkken legetøj i form af Tefal Snack Collection. Og som udvalgt ingedient har jeg valgt citron sammen med lakrids (klassisk dansk smagskombination) ud fra listen over bestemt ingredienser i form af citron, kanel, æbel, spidskommen og græsk yoghurt.

Til at give lakridssmag har jeg valgt at arbejde med en blanding af mørk muscovado sukker, idet denne sukkarart har lakridser noter, sammen med flydende lakrids aroma. Du skal ligeedes anvende lakridspulver i stedet for.

Smagen af citron og lakrids er ikke specielt dominerede, men mere til den delikate side. Så hvis du ønsker mere smag af henholdsvis citron og lakrids, så skal du øge doseringerne heraf.

Vafler med citron og lakrids: - 5 vafler
  • 250 g mælk
  • 1 æg
  • 5 g bagepulver
  • 50 g smør - smeltet
  • 100 g mørk muscovado sukker
  • 150 g (kage) hvedemel
  • ½ økologisk citron - kun skallen
  • 3 dråber lakrids aroma
  1. Tilsæt alle de tørre ingredienser til en røreskål.
  2. Tilsæt æg, smeltet smør og mælk til røreskålen, mens du pisker.
  3. Tilsæt lakrids aroma og pisk igen.
  4. Lad veffeldejen hvilke koldt i køleskabet i 1 time.
  5. Opvarm vaffeludstyret.
  6. Hæld 2-3 skefulde vaffeldej på vaffeljernet, fordel ligeligt.
  7. Bag vaflen i ca. 4 minutter.
  8. Placere den bagte vaffel på en ovnrist, så dampen kan forlade vaflen, hvorved vaflen forbliver sprød.
  9. Servere med is og/eller marmelade.

No comments:

Post a Comment

Your comment is my reward :-)
You are more than welcome to write your comment in either English or Danish.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...